Paardenhooi.nl

Vind goed paardenhooi in Nederland & België

Zelf goed paardenhooi maken of aanbieden ?

paard_hooi_gras_weide

Lokaal goed hooi produceren

Echt goed paardenhooi komt in veel gevallen uit het buitenland, dat zou anders kunnen.


Vrijwel dagelijkse spreek ik eigenaren van paarden die ik wijs op het belang van een goede kwaliteit ruwvoer.
Helaas is dit niet altijd even gemakkelijk te vinden, dit is de belangrijkste reden waarom wij deze site gestart zijn.
Alles begint tenslotte met goed ruwvoer, dat is de basis.

Er zijn vaak lange wachttijden voor volle wagens en soms lukt het zelfs helemaal niet om nieuwe klanten te bevoorraden als het hooi door het klimaat weer eens schaars is.
Omdat de vraag veel groter is dan het aanbod moeten de fourageurs steeds vaker "nee" verkopen en ook steeds verder weg gaan zoeken naar geschikt hooi voor de paarden.

De behoefte aan goed hooi in kleine baaltjes, grote balen, geleverd, afgehaald etc. neemt gelukkig voor de paarden gestaag toe.


Enerzijds willen wij met deze site een bijdrage leveren qua vindbaarheid voor de gebruikers maar tegelijk hopen wij hiermee een stimulans te zijn voor initatieven die lokaal goed paardenhooi gaan produceren.

Wij roepen daarom boeren / landeigenaren op die goed paarden hooi produceren zich kostenloos te laten vermelden op deze site.

Ook toekomstige initatieven kunnen zich reeds aanmelden voor onze site en daarrmee alvast in contact komen met geintereseerde paardenhouders uit de regio.


Wanneer er gebruik wordt gemaakt van organische bemesting, biologische gras(kruiden) zaden, lava, zeeschelpenkalk, kleimineralen, EM e.d. is dat natuurlijk een pre maar geen must.


Een aantal (bio) boeren, paardenhouders heeft reeds ingezaaid met onze biologische graszaden, kruiden en bemest met duurzame meststoffen!

Zij gebruiken dit momenteel nog hoofdzakelijk voor eigen dieren, maar bij overproductie bieden zij dit ook te koop aan en worden via deze site gevonden door de afnemers.

Wilt u meer weten over deze producten dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.


Maar wij begrijpen dat u ook op een andere (eigen)wijze dergelijk hooi kunt produceren, de bezoekers van deze site horen graag het verhaal achter uw hooiproductie.


Wat wij onder goed paardenhooi verstaan leest u onder : Wat is goed paardenhooi ?


Interesse ? mail ons over uw eigen paarden hooi.